Program de e-learning pe tema Reproducerii Umane
În premieră pentru România, medicii interesați de reproducerea umană și fertilizare in vitro, vor putea urma un program de e-learning.
Este un program de e-learning care se derulează în Grecia de peste 4 ani
Partenerii programului: Societatea de Reproducere Umană din Grecia, Universitatea de Medicină Kapodistrian din Atena, Clinica Genesis a Prof.Dr. Pantos ( cu cea mai mare experienţă din Europa în tratarea infertilităţii şi cea mai mare clinică din Europa).
Până acum au absolvit „Training Programme on Human Reproduction” 300 de medici din Grecia
Cui i se adresează programul de instruire?
-membrilor Asociaţiei de Reproducere Umană
-personalului medical care dorește să aibă un nivel ridicat de educație specializată în acest domeniu științific
Asociaţia de Reproducere Umană din țara noastră împreună cu Universitatea de Medicină din Bucureşti ,,Carol Davila’’ și cu partenerii din Grecia: Societatea de Reproducere Umană din Grecia, Universitatea de Medicină Kapodistrian din Atena și Clinica Genesis va derula acest program în România.
Cine poate participa la programul de e-learning?
Programul va fi dedicat medicilor specialişti din următoarele specialităţi:
- Ginecologie
- Neonatologie
- Urologie
- Endocrinologie
- medicină de familie şi medicină generală,
- altor medici specialişti din alte specialităţi, interesaţi de tema Reproducerii Umane.
Mai pot participa biologii și moașele
Înscrierile în program se vor putea face pe platforma special creată de Universitatea de Medicină Kapodistrian din Atena pentru medici români.
Avantajele acestui program
Autonomie și flexibilitate privind procesul de învățare: cursantul poate singur să-și stabilească orele de studiu și poate să intre de oriunde în site, dacă are conexiune la internet
Sprijin educațional oferit de către instructori cu înaltă calificare. Medicul poate primi prin email de la profesorii din program soluționarea promptă a întrebărilor legate de cursuri și exerciții de evaluare.
Acces la materiale disponibile în mai multe formate: electronic, tipărit.
De ce România?
- Pentru că Asociația pentru Reproducere Umană este o organizație a profesioniștilor din Sănătate, înființată în anul 2014, care își propune să îmbunătățească cunoștințele personalului medical referitoare la infertilitate și fertilizare in vitro (FIV).
- Pentru că Asociația pentru Reproducere Umană este înfrățită cu Societatea de Reproducere Umană din Grecia și are sprijinul organizațiilor profesionale din Grecia pentru a derula acest program.
- Pentru că în România, Subprogramul Naţional de Fertilizare in Vitro se află în derulare, numărul cuplurilor care pot beneficia de finanţare pentru FIV a crescut de la 300 la 850 în 2016.
,,Dorim să derulăm acest program de e-learning în România, din dorința de a-i ajuta pe profesioniștii din domeniul infertilității să obțină mai multe cunoștințe și să fie capabili să ajute mai bine mai multe cupluri din România”
Prof.Dr. Radu Vlădăreanu, Preşedintele Asociaţiei pentru Reproducere Umană
Ce conține
Programul de e-learning va dura 9 luni și va combina partea teoretică cu cea practică.
Modulele de educaţie medicală teoretică sunt bazate pe metodologia de e-learning dezvoltată de Universitatea de Medicină Kapodistrian din Atena.
Există deja acordul scris al Universității de Medicină din Grecia de a folosi materialele acestui program educațional în România.
Suportul educaţional în România va fi dezvoltat şi girat împreună şi cu UMF „Carol Davila”, parteneră a programului.
Partea teoretică:
- 8 subiecte
- 25 de module
- Participanţii vor parcurge săptămânal cursurile şi vor susţine teste de evaluare a cunoştinţelor acumulate.
- Perioada de 6 luni
Partea practică
- practică clinică & Training Part
- 5 secțiuni
- 10 de zile de formare, în clinici universitare, unde au loc sesiuni ,,face to face’’.
- Participanții vor putea efectua practică și în clinica Genesis din Atena, specializată în tehnicile FIV și a cărei rată de reușită ajunge la 57%, fiind cea mai mare din Europa.
La finalul programului e-learning, diplomă de participare semnate de toate forurile implicate în derularea acestuia.
Din curicula programului
- endocrinologie genitală.
- Infertilitate masculină.
- infertilitate feminină
- Avorturi spontane repetate-cauze
- Managementul cuplului infertil
- Tehnici de reproducere asistată cu protocoale de stimulare, inseminare artificială, fertilizarea și diagnosticul genetic preimplantare.
- Cercetarea în infertilitate cu metode de epigenomică și genomică a celulelor stem în fiziopatologia endometrioză, factorii care afectează implantarea, datele recente privind FIV, precum și procesele epigenetice în reproducerea umană.
- Monitorizarea obstetricală în sarcini cu risc ridicat, tehnici moderne de diagnostic prenatal, monitorizarea cu ultrasunete pe toată durata sarcinii și, de asemenea, îngrijirea mamei și a copilului.
Practica clinică include:
- Proceduri chirurgicale – laparoscopia – histeroscopie
- Imaging Laboratoarele
- FIV – Fertilizarea in vitro
- PGD
Evaluarea
Obligatorie pentru toți participanții la program
În fiecare săptămână, medicul este rugat să studieze o anumită parte a materiei, și apoi va fi examinat printr-un test de evaluare postat în platforma. Testul trebuie susținut în termenele stabilite de către instructorul responsabil de curs.