Bine ați venit !

baby-1426631_1920

În 2014, Asociația pentru Reproducere Umană s-a asociat cu Hellenic Society of Reproductive Medicine și a pus bazele unei colaborări importante între România și Grecia pe FIV.

Tot în 2014 a avut loc Prima ediție a Conferinței Internaționale de Infertilitate de la București, eveniment deschis de cei doi miniștri ai Sănătății din Grecia și România. Cu această ocazie a fost lansat primul program de e-learning pe teme de reproducere umană, care va fi desfășurat în colaborare cu Universitățile de Medicină din Atena și București, Colegiul Medicilor București, cele două Asociații de Reproducere Umană elenă și română, Ministerul Sănătății din Grecia și cu susținerea Ministerului Sănătății din România. Programul e-learning pe teme de reproducere umană se adresează medicilor români, în special ginecologilor, și asigură un nivel înalt de pregătire cursanților, îmbinând partea teoretică și cea practică. Partea practică a programului de e-learning se va desfășura la Atena, la clinica Genesis, care va suporta costurile legate de deplasarea medicilor români.

Ministrul Sănătății din Grecia, Makis Voridis, prezent la conferința din România, a considerat acest program de e-learning ca pe un prim pas pe care îl fac cele două ministere ale sănătății pentru o foarte bună colaborare în viitor. Ministrul elen al Sănătății s-a arătat dispus să ofere expertiza prin specialiștii greci nu doar în FIV, ci și în crearea unui cadru cât mai propice acestei colaborări bilaterale.

 

 

Save

Save